Antena 3 CNN Externe Monumentul în cinstea prieteniei dintre popoarele ucrainene și ruse urmează să fie demolat la Kiev

Monumentul în cinstea prieteniei dintre popoarele ucrainene și ruse urmează să fie demolat la Kiev

Autoritățile orașului Kiev au decis să demoleze monumentul Prietenia Popoarelor, înființat în 1981 și care simbolizează prietenia și reunificarea popoarelor ucrainene și ruse. Acest lucru a fost anunțat pe canalul de telegramă de primarul orașului Kiev, Vitaliy Klitschko.

Monumentul în cinstea prieteniei dintre popoarele ucrainene și ruse urmează să fie demolat la Kiev
Sursa foto: Telegram
de Alexandra Ionescu    |    26 Apr 2022   •   09:06

Rusia și-a marcat atitudinea față de Ucraina cu crime brutale ale ucraineanilor pașnici, distrugerea orașelor noastre și dorința de a ne distruge statulitatea. 8 metri de metal din așa-numita ”prietenie a două popoare” vor fi îndepărtați din centrul Kievului”, a spus Klitschko.

Arcul Prieteniei Popoarelor este format din trei elemente: un arc format din foi de titan sub forma unui curcubeu imens, o sculptură din bronz a doi muncitori și o sculptură din granit cu o scenă din Pereyaslav Rada.

Potrivit lui Klitschko, doar sculptura celor doi muncitori va fi demontată în zilele următoare. Compoziția de granit va fi închisă temporar și va fi demontată ulterior, în timp ce arcul de titan nu va fi demontat. Acesta, potrivit primarului Kievului, va fi redenumită și evidențiată în culorile drapelului ucrainean.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close