Antena 3 CNN Externe Moody's pregăteşte o retrogradare masivă a băncilor din Spania la nivelul "junk"

Moody's pregăteşte o retrogradare masivă a băncilor din Spania la nivelul "junk"

Moody's pregăteşte o retrogradare masivă a băncilor din Spania la nivelul "junk"
Sursa foto: Foto: mediafax.ro
de M.Z.    |    25 Iun 2012   •   23:23

Agenţia de evaluare financiară Moody's ar putea anunţa o retrogradare masivă a băncilor din Spania, în noaptea de luni spre marţi, după închiderea bursei din Statele Unite, potrivit unor surse citate de presa spaniolă, informează Mediafax.

Cea mai mare parte a instituţiilor de credit din Spania vor fi coborâte în categoria de rating "junk", nerecomandată investitorilor, potrivit surselor citate de cotidianul Expansion, preluat de MarketWatch.

Doar marile bănci, precum Banco Santander, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria şi CaixaBank, vor evita retrogradarea, afirmă publicaţia.

Moody's a retrogradat la mijlocul lunii mai ratingul de ţară al Spaniei.

Agenţia a coborât calificativul suveran al ţării de la "A3" la "Baa3", pe ultima treaptă din categoria recomandată investitorilor, ca urmare a creşterii poverii îndatorării, problemelor economice şi accesului limitat la pieţele de capital.

Spania a cerut, luni, formal statelor din zona euro ajutor financiar pentru recapitalizarea sistemului bancar. Valoarea pachetului de sprijin, care s-ar putea ridica până la 100 de miliarde de euro, şi condiţiile vor fi stabilite la 9 iulie, la viitoarea reuniune a miniştrilor de Finanţe din zona euro, a declarat şeful băncii BBVA, Angelo Cano.


×
Subiecte în articol: Moody's retrogradare banci Spania
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close