Antena 3 CNN Externe Mormonii ţintesc Casa Albă la prezidenţialele din 2012

Mormonii ţintesc Casa Albă la prezidenţialele din 2012

Mormonii ţintesc Casa Albă la prezidenţialele din 2012
Sursa foto: Foto: romneyrubio2012.blogspot.com
18 Oct 2011   •   21:56

Dupã ce şi-au ales primul preşedinte de culoare, americanii sunt gata pentru încă o premieră electorală: să voteze un mormon pentru postul de la Casa Albă. Premisele sunt încurajatoare: numărul adepţilor mormoni trece de şase milioane, doi dintre cei mai bine cotaţi candidaţi republicani sunt mormoni, iar personaje-cheie din mass-media şi economie fac parte din aceeaşi minoritate religioasă.

Mitt Romney este pe cai mari în Partidul Republican. Are prima şansă de a deveni candidatul partidului la prezidenţialele din 2012. Are însă şi două probleme. Prima, este mormon. A doua, colegii şi alegătorii republicani sunt extrem de conservatori.

Om de afaceri şi fost guvernator al statului Massachusetts, Romney a învăţat din ambele experienţe că trebuie să îşi ambaleze cu grijă intenţiile electorale şi că religia lui va fi un subiect de dezbatere.

Mass-media vorbesc acum despre războiul mormonilor pentru Casa Albă, din cauză că un alt candidat republican bine cotat vine tot din rândul acestui cult şi evită cu aceeaşi subtilitate controversele.

Mormonii au deja 15 reprezentanţi în Congres, iar biserica şi religia par sã fie mai prezente şi mai populare ca niciodatã în dezbaterile publice. O dovedeşte şi succesul serialului „Big Love", despre viaţa unor familii de mormoni.

 






×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close