Antena 3 CNN Externe Peste 486 de morți în Canada, din cauza caniculei

Peste 486 de morți în Canada, din cauza caniculei

Cel puţin 486 de persoane au murit în ultimele 5 zile din cauza valului de caniculă record înregistrat în regiunea canadiană British Columbia, numărul deceselor fiind de aproape trei ori peste cel obişnuit.

Peste 486 de morți în Canada, din cauza caniculei
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    01 Iul 2021   •   16:01

Valul de căldură care a depăşit recordul de temperatură în vestul Canadei şi în nord-vestul SUA a dus la decesul a sute de oameni şi la declanşarea de incendii de vegetaţie.

În Columbia Britanică, au fost raportate cel puţin 486 de decese subite pe parcursul a cinci zile.

„Aceasta a fost o adevărată criză de sănătate care a subliniat cât de periculos poate fi un val de căldură extremă”, a declarat dr. Jennifer Vines, ofiţer de sănătate din judeţul Multnomah.

„Pe măsură ce verile noastre continuă să se încălzească, bănuiesc că ne vom confrunta din nou cu acest gen de evenimente”.

În British Columbia numărul anual al deceselor raportate din cauza temperaturilor ridicate era de trei până la cinci, iar creşterea alarmantă din această perioadă a luat pe nepregătite autorităţile canadiene.

„Acest lucru, sincer, ne-a luat pe mulți dintre noi prin surprindere. Multe dintre serviciile noastre de sănătate, primii colegi care au răspuns, nu au mai experimentat așa ceva în provincie.

A fost nevoie de puțin timp pentru a fi complet pregătiţi pentru acastă situţie”, a spus medicul legist, care a subliniat faptul că acum sunt mult mai pregătiţi pentru a interveni în aceste situaţii de urgenţă.

Orașul Lytton, care se situează în centrul provinciei British Columbia, a depășit săptămâna aceasta de trei ori cel mai mare record de temeperatură din Canada din toate timpurile, cu un vârd de 49.6 grade Celsius, începând de marți.

Din cauza incendiilor de vegetație care au pus stăpânire pe oraş, oamenii au fost nevoiți să își părăsească locuințele.

Guvernatorul din Oregon, Kate Brown, a declarat starea de urgenţă din cauza „ameninţării iminente a incendiilor”, în timp ce Serviciul Naţional de Meteorologie din SUA din Portland a emis o avertizare cu steag roşu pentru anumite părţi ale statului, spunând că viteza vântului ar putea răspândi rapid focul. 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close