Antena 3 CNN Externe Pace doar pe hârtie! O femeie a fost ucisă în Ucraina. Este prima victima după încetarea focului

Pace doar pe hârtie! O femeie a fost ucisă în Ucraina. Este prima victima după încetarea focului

Pace doar pe hârtie! O femeie a fost ucisă în Ucraina. Este prima victima după încetarea focului
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    27 Dec 2015   •   22:47

O femeie a fost ucisă duminică în estul Ucrainei, aceasta fiind prima victimă după încetarea focului anunțată pe 22 decembrie de separatiștii proruși și armata ucraineană, aceasta din urmă denunțând folosirea de către rebeli a unor arme interzise de acordurile de pace de la Minsk, transmit AFP și Reuters.

Mai multe obuze au căzut pe imobile private, rănind mortal o femeie în vârstă în satul Zaițevo, situat la 55 de kilometri nord de Donețk, bastion al separatiștilor proruși.

„Rebelii au utilizat lansatoare de grenade, mitraliere de calibru mare, mortiere de calibru 82 mm și un tanc, arme care ar fi trebuit să fie deja retrase de pe linia frontului în cadrul acordurilor de la Minsk”, se arată într-un comunicat al armatei ucrainene.

La rândul lor, rebelii au acuzat forțele ucrainene că au tras sâmbătă seară asupra localității Zaițevo, ca și asupra suburbiilor vestice ale orașului Donețk, fără a face victime.

Acordurile de pace semnate la Minsk în luna februarie, în urma medierii franco-germane, au contribuit la încetarea luptelor în conflictul din estul Ucrainei, soldat cu peste 9.000 de morți începând din aprilie anul trecut.

×
Subiecte în articol: Ucraina donetk
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close