Antena 3 CNN Externe Cel puţin 52 de morţi și 30 de răniţi într-un incendiu la o fabrică în Bangladesh. Muncitorii au sărit pe geam pentru a se salva

Cel puţin 52 de morţi și 30 de răniţi într-un incendiu la o fabrică în Bangladesh. Muncitorii au sărit pe geam pentru a se salva

Un incendiu izbucnit la o fabrică de alimente și băuturi din Rupganj, Bangladesh, a dus la moartea a cel puțin 52 de persoane. Alți 30 de oameni sunt răniți.

Cel puţin 52 de morţi și 30 de răniţi într-un incendiu la o fabrică în Bangladesh. Muncitorii au sărit pe geam pentru a se salva
Sursa foto: Facebook/The Business Standard
de Alexandra Ionescu    |    09 Iul 2021   •   14:56

Potrivit unui oficial al departamentului de pompieri din zonă, focul s-a aprins deoarece substanțele chimice și materialele plastice foarte inflamabile au fost depozitate în interior.

Incendiul s-a produs joi, la o fabrică din Rupganj, un oraş industrial, aflat la 25 de kilometri distanţă de capitala Dhaka, însă nu s-a oprit nici după 24 de ore.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Iniţial, poliţia a anunţat că au murit doar trei persoane, însă bilanţul a crescut semnificiativ odată ce pompierii au ajuns la etajele superioare ale clădirii.

”După ce va fi controlat focul, vom lansa o operaţiune de căutare şi salare în interior”, a anunţat un purtător de cuvânt al pompierilor, Debashish Bardhan.

Pompierii au intervenit cu 18 echipaje și, potrivit șefului echipei de salvatori, motivul exact pentru care incendiul s-a produs în fabrica de alimente va fi stabilit abia după ce flăcările vor fi complet lichidate. 

Aproximativ 30 de persoane au fost rănite.

Răniţii sunt, în principal, cei care au sărit pe geam pentru a îşi salva viaţa. Este neclar totuşi câte persoane se aflau în clădire în momentul izbucnirii incendiului.

Incendiile şi surpările de clădiri sunt frecvente în Bangladesh, o ţară săracă din Asia de Sud, mai ales în importanta industrie textilă a ţării, din cauza unei nerespectări frecvente a măsurilor şi normelor de securitate.

Cel puţin 70 de persoane au murit în februarie 2019 într-un incendiu uriaş care a devastat imobile locuite la Dacca, în care erau depozitate în mod ilegal produse chimice.

 În aprilie 2013, atelierul de confecţii Rana Plaza s-a suprpat ca un castel de cărţi, iar 1.138 de muncitori au murit. 
 

×
Subiecte în articol: incendiu fabrica Bangladesh
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close