Antena 3 CNN Externe Zeci de oameni au murit după ce au băut alcool contrafăcut, în India. Peste 80 au ajuns la spital

Zeci de oameni au murit după ce au băut alcool contrafăcut, în India. Peste 80 au ajuns la spital

politie india
Cel puțin 34 de persoane au murit în India după ce au consumat alcool contrafăcut. Sursa foto: FAROOQ KHAN - EPA/ Agerpres Foto
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iun 2024   •   18:08

Cel puțin 34 de persoane au murit în India și peste 80 au ajuns la spital după ce au băut alcool contrafăcut. Tragedia a avut loc în statul Tamil Nadu, din sudul țării, au declarat oficiali citați de BBC.

Autorităţile transmit că numărul morților ar putea crește. Zeci de persoane sunt tratate în spitale pentru diverse afecțiuni, precum diaree, vărsături şi dureri de stomac.

Două persoane au fost arestate sub acuzația de vânzare ilegală de alcool. Polițiștii au confiscat 200 de litri de băutură alcoolică.

Un oficial din poliție și zece angajați cu atribuții de control au fost suspendați din funcție pentru neglijență.

Anchetă de amploare în India, după tragedie

Zeci de oameni mor în India în fiecare an, din cauza consumului de alcool contrafăcut de la distilerii de pe piața neagră. Contrabandiştii adaugă de cele mai multe ori metanol în amestecul lor, pentru a-i spori tăria.

Dacă este ingerat chiar și în cantități mici, metanolul poate provoca orbire, afectează ficatul și poate duce la deces.

Autoritățile au anunțat o despăgubire de 1 milion de rupii (12.000 de dolari; 9.425 de lire sterline) familiilor celor care au murit și 50.000 de rupii pentru familiile celor internați. 
 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close