Antena 3 CNN Externe Cel puţin 77 de morţi în urma inundaţiilor din vestul Nepalului

Cel puţin 77 de morţi în urma inundaţiilor din vestul Nepalului

Ploile abundente care au afectat în ultimele trei zile statul Nepal unde au declanşat alunecări de teren şi viituri au lăsat în urmă 77 morţi miercuri, iar salvatorii au recuperat alte 34 de cadavre, au anunţat autorităţile.

Cel puţin 77 de morţi în urma inundaţiilor din vestul Nepalului
Sursa foto: Twitter/AlArabiya_Eng
de Alexandra Ionescu    |    20 Oct 2021   •   20:11

Douăzeci şi patru de decese au fost raportate în districtul Panchthar din estul Nepalului, la graniţa cu India, 13 în districtul vecin Ilam şi 12 în Doti, în vest ţării, a declarat un reprezentant al Ministerului de Interne, Dil Kumar Tamang. Alte persoane şi-au pierdut viaţa în mai multe regiuni din vestul Nepalului.

Potrivit ministerului, 22 de persoane au fost rănite, iar alte 26 sunt date dispărute.

Autorităţile au declarat că guvernul va acorda 1.700 de dolari americani familiilor fiecărei persoane decedate şi tratament gratuit pentru persoanele rănite, potrivit Reuters.

La aproximativ 350 km (220 mile) vest de capitala Kathmandu, ploile abundente persistente împiedicau eforturile de a ajunge la Seti, un sat din vestul Nepalului unde 60 de persoane au rămas izolate în urma inundațiilor timp de două zile.

”Salvatorii nu au putut ajunge ieri în sat din cauza intemperiilor şi a ploilor care au căzut neîncetat. Eforturile de salvare continuă astăzi”’, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Basanta Kunwar, pentru Reuters.

Posturile de televiziune au difuzat imagini cu mai multe culturi de orez aflate sub ape şi cu poduri şi case luate de apele învolburate ale râurilor care au afectat mai multe drumuri şi pista unui aeroport din oraşul Biratnagar.

Viiturile şi alunecările de teren sunt frecvente în Nepal în timpul sezonului musonic, de la mijlocul lunii iunie până în septembrie.

Potrivit meteorologilor, astfel de ploi însemnate cantitativ sunt neobişnuite în Nepal toamna, un sezon popular pentru drumeţii.

×
Subiecte în articol: nepal inundatii victime ploi meteo
Parteneri
A crescut vârsta de pensionare. Zeci de mii de români sunt afectaţi
x close