Antena 3 CNN Externe ?Moş Hassan?, un important cap al mafiei ruse, grav rănit într-un atac la Moscova (VIDEO)

?Moş Hassan?, un important cap al mafiei ruse, grav rănit într-un atac la Moscova (VIDEO)

?Moş Hassan?, un important cap al mafiei ruse, grav rănit într-un atac la Moscova (VIDEO)
17 Sep 2010   •   16:21

Unul din cei mai importanţi capi ai mafiei ruse, cunoscut sub porecla "Moş Hassan", a fost grav rănit într-un atac armat, chiar în centrul Moscovei. Agenţiile de ştiri au anunţat, iniţial, că el ar fi fost ucis. Anchetatorii au precizat ulterior că au difuzat chiar ei ştirea falsă a morţii lui Moş Hassan, pentru a evita un alt atentat, în timpul transportării sale la spital.

Atacul a avut loc la doar câteva sute de metri de Kremlin. Aslan Usoian, poreclit "Moş Hassan", şi bodyguardul său au fost primiţi cu focuri de armă la intrarea într-un imobil unde veniseră, se pare, pentru o întâlnire. Amândoi au supravieţuit, dar poliţiştii le-au anunţat decesul, pentru ca ucigaşii să nu reia atacul.

Lovit de mai multe gloanţe în stomac, Usoian a fost operat la un spital protejat de forţele speciale. Între timp, anchetatorii au identificat apartamentul din care s-a tras. Un poliţist a pătruns în interior prin fereastră, de teamă că intrarea ar fi putut fi minată.

În vârstă de 73 de ani, Moş Hassan este şeful unuia din cele mai puternice clanuri mafiote din Rusia şi din Caucaz. Puterea sa a crescut şi mai mult în ultimul an, de la asasinarea unui alt lider mafiot, cunoscut sub porecla Japonezul. Reţinut de mai multe ori de poliţie, Aslan Usoian a scăpat de fiecare dată de pedeapsă. În aprilie, el a fost arestat la Kiev, unde venise pentru a soluţiona un conflict dintre mafiile rusă şi armeană, dar ucrainenii s-au mulţumit să-l expulzeze înapoi în Rusia. Se crede că Usoian a intrat în conflict cu alte grupări mafiote pentru controlul regiunii din sudul Rusiei, unde va avea loc Olimpiada de Iarnă din 2014.

Antena 3

 

 

 

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close