Antena 3 CNN Externe Moscova spune că a distrus tancurile furnizate de țările est-europene, în atacurile asupra Kievului

Moscova spune că a distrus tancurile furnizate de țările est-europene, în atacurile asupra Kievului

Rusia a declarat duminică că a distrus tancuri furnizate Ucrainei de țările din estul Europei în timpul atacurilor de la Kiev.

Moscova spune că a distrus tancurile furnizate de țările est-europene, în atacurile asupra Kievului
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    05 Iun 2022   •   14:00

”Rachetele de înaltă precizie, cu rază lungă de acțiune, lansate de forțele aerospațiale ruse la periferia Kievului au distrus tancurile T-72 furnizate de țările din estul Europei și alte vehicule blindate care se aflau în hangare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

Duminică mai devreme, primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că a fost lovit Kievul de  „mai multe explozii în cartierele Darnytsky și Dniprovsky”, primele astfel de lovituri asupra capitalei din 28 aprilie.

Potrivit forțelor aeriene ucrainene, mai multe rachete de croazieră au fost lansate în direcția Kiev de avioanele rusești TU-95 cu sediul în Marea Caspică, dintre care una a fost distrusă.

Calmul relativ a revenit în ultimele săptămâni la Kiev, după ce Moscova a abandonat atacul asupra capitalei pentru a se concentra asupra estului Ucrainei.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Kiev atac
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close