Antena 3 CNN Externe Moscova a trimis două submarine de atac în Marea Mediterană

Moscova a trimis două submarine de atac în Marea Mediterană

Moscova a trimis două submarine de atac în Marea Mediterană
28 Aug 2017   •   19:23

Rusia a anunţat luni desfăşurarea a două submarine de atac în Marea Mediterană, zonă în care şi-a consolidat prezenţa în ultimii ani şi unde dispune de o bază navală, la Tartous, în nord-vestul Siriei.

Submarinele Kolpino şi Veliki Novgorod 'au sosit în Mediterana', a indicat într-un comunicat Flota rusă din Marea Neagră, din care fac parte cele două submarine. Aceste nave cu propulsie diesel, versiuni modernizate ale submarinelor din clasa Kilo, conform nomenclatorului NATO, au fost date în funcţiune în 2016 şi se alătură 'grupului permanent al flotei ruse în Mediterana', adaugă comunicatul citat. 

De la începutul intervenţiei sale militare în Siria, armata rusă a trimis submarine, nave de război şi pentru câteva luni unicul său portavion în Marea Mediterană, în afara celor câteva zeci de avioane de vânătoare şi bombardiere care sunt desfăşurate la baza siriană de la Hmeimim. 

La finalul lunii decembrie, preşedintele rus Vladimir Putin a dispus suplimentarea echipamentelor portuare militare ruse de la Tartous, care ar putea deveni o bază permanentă a Rusiei în regiune. 

Un acord semnat în ianuarie de Moscova şi Damasc prevede că până la 11 nave militare, inclusiv cu propulsie nucleară, pot fi desfăşurate simultan la Tartous, potrivit Ministerului Apărării rus. 

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Moscova Rusia atac marea mediterana
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close