Antena 3 CNN Externe Moscova amenință Londra cu "consecințe periculoase" după ce a acuzat Marea Britanie că a aruncat în aer gazoductele Nord Stream

Moscova amenință Londra cu "consecințe periculoase" după ce a acuzat Marea Britanie că a aruncat în aer gazoductele Nord Stream

Rusia a avertizat, joi, Marea Britanie că presupusa implicare a Londrei în atacurile din Crimeea riscă să atragă "consecințe periculoase".

Moscova amenință Londra cu "consecințe periculoase" după ce a acuzat Marea Britanie că a aruncat în aer gazoductele Nord Stream
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Noi 2022   •   16:49

Anterior, oficialii ruși au atribuit armatei britanice actele de sabotaj asupra gazoductelor Nord Stream, în timp ce guvernul de la Londra a negat orice implicare.

Deborah Bronnert, ambasadorul britanic la Moscova, a fost convocată joi dimineață la sediul Ministerului rus de Externe.

"Demersul a avut rolul de a atrage atenția că astfel de acțiuni de confruntare ale britanicilor riscă să escaladeze criza și ar putea conduce la consecințe neprevăzute și periculoase", a transmis Ministerul rus de Externe, citat de Reuters.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului, a declarat că ambasadorul britanic a fost convocat din cauza "implicării Londrei în atacurile comise sâmbătă, împreună cu forțele ucrainene" asupra unor nave militare ruse la Sevastopol.

Moscova: "Londra a transferat Ucrainei vehicule subacvatice pentru atacul de la Sevastopol"

"Există informații că Forțele Navale britanice au transferat vehicule subacvatice părții ucrainene", susține partea rusă.

Guvernul de la Londra a negat implicarea în atacul din Sevastopol, la fel cum a făcut și în cazul exploziilor care au afectat gazoductele Nord Stream 1 și 2.

Oficialii britanici spun că e vorba de "acuzații false de mare anvergură", care vizează "deturnarea" atenției de la situația armatei ruse în Ucraina.

"Acestea sunt metodele obișnuite de lucru" ale Moscovei, a comentat purtătorul de cuvânt al premierului britanic Rishi Sunak.

Foto: clădirea Ministerului de Externe de la Moscova

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close