Antena 3 CNN Externe Moscova amenință cu represalii dacă țările vor decide să trimită arme de proveniență rusească Ucrainei

Moscova amenință cu represalii dacă țările vor decide să trimită arme de proveniență rusească Ucrainei

Rusia va lua măsuri în cazul în care o serie de țări, sub presiunea SUA, vor decide să transfere în Ucraina arme și echipamente de producție rusă sau sovietică. Acest lucru a fost anunțat la Serviciul Federal de Cooperare Tehnic-Militar (FSVTS) al Rusiei.

Moscova amenință cu represalii dacă țările vor decide să trimită arme de proveniență rusească Ucrainei
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    08 Apr 2022   •   09:31

„În conformitate cu obligațiile internaționale ale țărilor importatoare de produse militare ruse (sovietice), reexportul sau transferul acestora către o terță parte este posibil doar cu acordul prealabil scris al Federației Ruse”, a spus FSMTC.

„Nerespectarea acestei prevederi va reprezenta o încălcare gravă a obligațiilor internaționale acceptate, iar partea rusă va lua măsuri de represalii adecvate”, a spus FSMTC.

„Potrivit rapoartelor difuzate în mass-media, reprezentanții mai multor state, sub presiunea persistentă din partea Statelor Unite, declară că iau în considerare opțiuni pentru transferul în Ucraina a armelor și echipamentelor militare fabricate în Rusia disponibile în aceste țări", a spus FSMTC.

Joi, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a declarat că țările alianței furnizează Ucrainei o gamă largă de arme. „Acestea sunt atât arme din timpurile sovietice, cât și cele moderne”, a spus el la o conferință de presă după întâlnirea miniștrilor de externe ai NATO.

Statele occidentale sporesc sprijinul militar pentru Ucraina, trecând treptat la trimiterea de echipamente grele, a declarat ministrul lituanian al apărării, Arvydas Anusauskas, pe 6 aprilie.

„Cred că (ajutorul militar) va crește, pentru că în ultima zi au apărut informații despre tancurile trimise de Cehia. Aceleași tancuri pe care le folosește armata ucraineană erau încă folosite de armata cehă.

Tancurile sunt de fabricație sovietică, dar sunt modernizate", a spus Anusauskas. într-un interviu cu compania de radiodifuziune lituaniană LRT, a informat BNS, potrivit Interfax.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close