Antena 3 CNN Externe Moscova aşteaptă explicaţii din partea SUA cu privire la scutul antirachetă

Moscova aşteaptă explicaţii din partea SUA cu privire la scutul antirachetă

Moscova aşteaptă explicaţii din partea SUA cu privire la scutul antirachetă
Sursa foto: Antiracheta
05 Feb 2010   •   18:40

Moscova aşteaptă explicaţii din partea Statelor Unite, cu privire la planurile sale de a amplasa elemente din scutul antirachetă în România, susţine Ministerul rus al Afacerilor Externe, citat de Ria Novosti. Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că România a aprobat planul Statelor Unite de a amplasa rachete de interceptare pe teritoriul ţării, ca parte a unui proiect destinat să întărească securitatea europeană.

?Aşteptăm explicaţii concrete din partea Statelor Unite, ţinând cont de faptul că situaţia regiunii Mării Negre este reglementată de Convenţia Montreux?, a declarat şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov. El a adăugat că Rusia a acţionat în virtutea faptului că ?există un acord între cei doi preşedinţi cu privire la colaborarea în privinţa ameninţărilor comune, cu participarea Uniunii Europene?.

Un oficial al Departamentului de Stat al SUA a declarat că elementele care urmează să fie plasate în România vor fi operaţionale în 2015 şi sunt destinate apărării împotriva ameninţărilor venite din partea Iranului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: scut antiracheta Serghei Lavrov
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close