Antena 3 CNN Externe Moscova răspunde Berlinului cu o măsură care vizează zeci de cetățeni germani

Moscova răspunde Berlinului cu o măsură care vizează zeci de cetățeni germani

Moscova anunță că va expulza 40 de diplomați germani, ca răspuns la o "decizie neprietenoasă" luată anterior de autoritățile de la Berlin, în contextul conflictului din Ucraina.

Moscova răspunde Berlinului cu o măsură care vizează zeci de cetățeni germani
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Apr 2022   •   18:13

Ministerul de Externe al Rusiei a precizat într-o declarație că l-a convocat pe ambasadorul Germaniei la Moscova și i-a înmânat o notă referitoare la 40 de membri ai reprezentanțelor diplomatice germane din Rusia care au fost declarați "personae non gratae" (persoane nedorite, care trebuie să părăsească teritoriul țării în scurt timp).

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a comentat astfel decizia luată la Moscova: "Ne așteptam la măsura anunțată astăzi, dar nu este în niciun caz justificată".

Ea a adăugat că cei 40 de ruși expulzați de Berlin la începutul lunii aprilie "nu au servit ca diplomați nici măcar o zi", în timp ce diplomații germani expulzați de Rusia nu au făcut nimic rău.

Națiunile occidentale au expulzat numeroși diplomați, ruși pe fondul indignării crescânde generate pe plan internațional de invazia Moscovei în Ucraina.

Rusia a transmis că va răspunde la toate astfel de expulzări.

×
Subiecte în articol: Moscova Berlin diplomați explulzați
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close