Antena 3 CNN Externe Moscova. Berlusconi denunţă ?dezinformarea? occidentală din timpul războiului din Georgia

Moscova. Berlusconi denunţă ?dezinformarea? occidentală din timpul războiului din Georgia

Moscova. Berlusconi denunţă ?dezinformarea? occidentală din timpul războiului din Georgia
06 Noi 2008   •   21:54

Cu ocazia vizitei de la Moscova, premierul italian Silvio Berlusconi a denunţat joi "dezinformarea" occidentală din timpul războiului din Georgia şi a salutat totodată drumul Rusiei către democraţie, anunţă AFP.
"Aş vrea ca cetăţenii Europei şi cei din întreaga lume să ştie în ce constau faptele reale care au dus la acest conflict", a declarat Berlusconi într-o conferinţă de presă după întrevederea cu preşedintele rus Dmitri Medvedev.
"Cunoaşterea faptelor poate ajuta comunitatea internaţională să depăşească dezinformarea care a îndepărtat opinia publică de realitate", a adăugat el.
Medvedev i-a mulţumit pentru "poziţia sa temperată şi amicală" din timpul războiului. "Vă urăm noroc în drumul continuu al ţării voastre spre o democraţie deplină", a adăugat şeful Guvernului italian.
În altă ordine de idei, în cadrul aceleiaşi vizite de la Moscova, Berlusconi l-a caracterizat pe noul preşedinte al SUA, Barack Obama, ca fiind tânăr, frumos şi bronzat. Sunt calităţi care, crede Berlusconi, îl vor ajuta pe Obama în relaţiile cu Federaţia Rusă. El s-a declarat convins de faptul că relaţiile ruso-americane vor fi foarte strânse.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi Dmitri Medvedev
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close