Antena 3 CNN Externe Moscova crede că Georgia "nu şi-a învăţat lecţia"

Moscova crede că Georgia "nu şi-a învăţat lecţia"

Moscova crede că Georgia "nu şi-a învăţat lecţia"
Sursa foto: razboi georgia
03 Apr 2009   •   10:04

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus aprecia că preşedintele Georgiei, Mihail Saakaşvili, pregăteşte o "revanşă" după înfrângerea militară din luna august în faţa Rusiei. Acuzaţiile vin la scurt timp după ce Georgia a anunţat că îşi va concentra atenţia asupra consolidării armatei.

"Declaraţiile lui Saakaşvili demonstrează că Tibilisi nu şi-a învăţat lecţia după evenimentele din Caucaz şi ia în considerarea luarea unei revanşe", a susţinut purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ruse, Andrei Nesterenko.

Preşedintele georgian a anunţat, la începutul săptămânii, că "va continua consolidarea armatei, va spori numărul personalului şi al armamentului său şi va ridica nivelul de pregătire".

În urma conflictului din luna august, pierdut de Georgia în faţa Rusiei, Moscova a recunoscut independenţa regiunilor separatiste georgiene, Osetia de Sud şi Abhazia.

Rusia a acuzat în repetate rânduri SUA şi Ucraina că livrează arme Georgiei. ?Cât priveşte ajutorul străin pentru Tbilisi cu scopul de a restabili potenţialul militar al Georgiei, nu poate fi privit altfel decât ca o încurajare a agresorului?, declara Nesteremko .

?Ne aşteptăm ca SUA, Ucraina şi alte state să fie jucători internaţionali responsabili şi să ia în calcul această politică?.

Georgia a promis să îşi reclădească armata, estimând pierderi directe din cauza războiului de 200 milioane de dolari.
Nesterenko l-a mai avertizat pe Saakaşvili să evite violenţele când opoziţia georgiană organizează proteste pe 9 aprilie,după ce acum doi ani, un miting a fost dispersat în forţă. ?Experienţa trecută a arătat că dacă ai arme actualei conduceri a Georgiei este foarte periculos pentru întreaga regiune?.
Antena3.ro

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close