Antena 3 CNN Externe Moscova: Declaraţiile lui Traian Băsescu arată iritarea României faţă de scandalul în care a fost implicat diplomatul român (VIDEO)

Moscova: Declaraţiile lui Traian Băsescu arată iritarea României faţă de scandalul în care a fost implicat diplomatul român (VIDEO)

Moscova: Declaraţiile lui Traian Băsescu arată iritarea României faţă de scandalul în care a fost implicat diplomatul român (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
21 Aug 2010   •   17:04

Declaraţiile lui Traian Băsescu arată iritarea României faţă de scandalul în care a fost implicat diplomatul român. Este răspunsul Moscovei la declaraţia preşedintelui privind integritatea teritorială a Republicii Moldova. Replica face parte dintr-o serie de acuzaţii lansate de cele două ţări după scandalul de spionaj.

Ministerul rus al Afacerilor Externe respinge declaraţia lui Traian Băsescu privind integritatea teritorială a republicii Moldova. Purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova spune că trupele ţării sale se află în Transnistria într-o misiune de pace. Oficialul a postat o declaraţie pe site-ul instituţiei în care nu ezită să atace, din nou, România:

?Prin acest lucru, se poate vedea iritarea faţă de scandalul în care este implicat un spion român, care nu a reuşit să strângă informaţii la Moscova în urmă cu câteva zile.?

Şeful statului român s-a referit la acest subiect în timpul unei întrevederi pe care a avut-o la Iaşi cu premierul moldovean Vlad Filat.

Schimbul de replici vine după ce Serviciul Rus de Securitate l-a reţinut luni pe diplomatul român Gabriel Grecu, secretar I al ambasadei române la Moscova, acuzând-l că ar fi încercat să obţină informaţii secrete de la un cetăţean rus. La scurt timp, diplomatul român a fost declarat persona non grata.

În replică, Ministerul român de Externe a anunţat marţi că un diplomat rus de la Bucureşti a fost declarat persona non grata şi i-a impus părăsirea ţării în termenul prevăzut de lege. Moscova a interpretat acţiunea ca pe un act neprietenesc şi nefondat şi a avertizat că îşi rezervă dreptul de a lua măsuri împotriva României.



Antena 3

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close