Antena 3 CNN Externe Moscova dezminte că vehicule din convoiul rus ar fi preluat echipamente militare din Ucraina

Moscova dezminte că vehicule din convoiul rus ar fi preluat echipamente militare din Ucraina

Moscova dezminte că vehicule din convoiul rus ar fi preluat echipamente militare din Ucraina
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    23 Aug 2014   •   23:53

Afirmaţiile Kievului potrivit cărora camioane ale convoiului "umanitar" rus ar fi revenit în Rusia cu echipamente militare din Ucraina provoacă "nedumerire", a apreciat sâmbătă seara Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, citat de agenţia Itar-Tass.

"Aceste afirmaţii provoacă cel puţin nedumerire, deoarece toate vehiculele au fost verificate de poliţişti de frontieră ucraineni şi ruşi", a declarat reprezentantul oficial al ministerului, Aleksandr Drobîşevski.

"Mai mult de atât, jurnalişti locali şi internaţionali au putut vedea că toate camioanele au revenit goale", a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Andrei Lisenko, a afirmat sâmbătă dimineaţa că mai multe camioane din convoiul rus au preluat echipamente militare de la uzine de armament din regiunea separatistă Lugansk.

"Echipamente militare au fost încărcate în camioane ruse la uzina Topaz, unde sunt produse instalaţii radar marca Kolciuga; de asemenea, a fost transportată muniţie de la o fabrică de armament din Lugansk", a declarat Lisenko.

Ulterior, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi Ministerul rus de Externe au confirmat că cele 220 de camioane ale convoiului "umanitar" au revenit pe teritoriul Rusiei.

×
Subiecte în articol: Moscova Ucraina Kiev
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close