Antena 3 CNN Externe Moscova este dispusă să facă compromisuri la asocierea Moldovei şi Ucrainei cu UE

Moscova este dispusă să facă compromisuri la asocierea Moldovei şi Ucrainei cu UE

Moscova este dispusă să facă compromisuri la asocierea Moldovei şi Ucrainei cu UE
10 Oct 2014   •   13:30

Moscova este pregătită să stabilească un compromis care să atenueze divergenţele create de asocierea la Uniunea Europeană a Ucrainei şi a Republicii Moldova, a spus preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, într-un discurs ţinut astăzi la summitul Comunităţii Statelor Independente (CSI).

"Trebuie să analizăm divergenţele existente la ora actuală şi să găsim soluţii de compromis. Suntem de părere că toţi membrii Tratatului de Liber Schimb din CSI sunt interesate de acest aspect", a spus liedrul de la Kremlin.

Oricum, înainte ca altă ţară să se alăture unui tratat comercial, este nevoie de suficient timp şi discuţii, prin care să se evite riscul unui impact negativ asupra economiei ruse, a menţionat Putin.

"Noi nu ne-am opus niciodată unor relaţii apropiate cu UE. Chiar şi noi ne dorim relaţii mai strânse cu piaţa europeană. Dar trebuie să avem în vedere impactul semnării unor tratate economice cu partenerii europeni şi efectul pe care îl va avea asupra pieţelor noastre interne", a conchis preşedintele rus.

Şefii de state din Rusia, Belarus, Kârgâzstan, Kazahstan şi Tadjikistan se întâlnesc la Minsk pentru a anula formal destrămărea Comunităţii Economice Eurasiatice (EurAsEC), parafată la începutul anilor `90. Comunitatea va fi păstrată şi se va numi Uniunea Economică Eurasiatică. Aceasta va fi cea mai mare piaţă comună de comerţ din spaţiul ex-sovietic şi va fi deschisă începând cu ianuarie 2015.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close