Antena 3 CNN Externe Moscova este împotriva sancţiunilor impuse Iranului

Moscova este împotriva sancţiunilor impuse Iranului

Moscova este împotriva sancţiunilor impuse Iranului
Sursa foto: Foto:iribnews.ir
18 Ian 2012   •   15:53

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că administraţia de la Moscova se opune oricărei sancţiuni unilateral decisă, împotriva Iranului, venită din partea Europei sau a Statelor Unite.

Lavrov a continuat spunând că orice măsură represivă împotriva Iranului ar tăia orice cale de comunicare dintre ţările 5+1(ţările cu statut permanent ale Consiliului de Securitate al ONU - Marea Britanie, Franţa, China, Rusia, Germania şi SUA) şi guvernul de la Teheran.

"Nu există motive logice pentru impunerea de noi sancţiuni. Noi credem că acest lucru va afecta şi mai mult nivelul de viaţă al cetăţenilor iranieni. Atâta vreme cât mai sunt speranţe pentru reluarea discuţiilor diplomatice, Rusia se va împotrivi acestor măsuri", a mai spus Lavrov.

Oficialul rus a reamintit că Iranul a permis şefului Agenţiei Internaţionale de Energie Atomică (AIEA), în august, anul trecut,  să inspecteze centrele sale nucleare.
La acel moment, conform lui Lavrov, s-a dovedit bunăvoinţa şi transparenţa Iranului în tratarea controversei nucleare.

Ministrul de Externe rus a criticat dur Uniunea Europeană, pentru intenţia de a impune măsuri restrictive severe împotriva ţării arabe.
"Părerea noastră este că nu se recomandă asemenea măsuri, în special acum, când Teheranul este deschis să coopereze din nou cu AIEA. Noi vom continua să facem lobby în Cancelariile europene, pentru a asigura reînceperea negocierilor dintre Iran şi marile puteri ale lumii" a precizat Lavrov.

×
Subiecte în articol: Serghei Lavrov Moscova Rusia AIEA
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close