Antena 3 Externe Moscova este surprinsă de decizia Washingtonului prin care se recunoaşte opoziţia siriană

Moscova este surprinsă de decizia Washingtonului prin care se recunoaşte opoziţia siriană

de G.C.P    |    12 Dec 2012   •   15:32
Moscova este surprinsă de decizia Washingtonului prin care se recunoaşte opoziţia siriană

Ministrul de externe rus, Sergey Lavrov, se declară surprins de decizia Statelor Unite, prin care Washingtonul recunoaşte opoziţia siriană şi spune că această mişcare diplomatică ignoră toate demersurile internaţionale de a stabili o cale pentru dialog.

Şeful diplomaţiei ruse, care a jucat un rol central în eforturile de a-i aşeza la masa negocierilor pe rebelii sirieni cu reprezentanţii guvernului de la Damasc, spune că "Moscova este surprinsă să afle că administraţia Obama a recunoscut coaliţia naţională a forţelor revoluţionare siriene ca fiind legitimă să reprezinte interesele poporului sirian".
Lavrov a adăugat că el însuşi a fost luat prin surprindere de această măsură.

Punctul de vedere al Moscovei şi-ar dori o dezbatere mai amplă în interiorul Siriei pentru ca poporul sirian să decidă ce fel de reprezentare politică este necesară.

Recunoaşterea Washingtonului "contravine înţelegerilor stipulate în Comunicatul de la Geneva, care presupune un dialog comun în problema siriană", a adăugat Lavrov, în cadrul unei conferinţe de presă de la Moscova.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close