Antena 3 CNN Externe Moscova expulzează 60 de diplomaţi americani din Rusia şi închide consulatul SUA de la Sankt Petersburg

Moscova expulzează 60 de diplomaţi americani din Rusia şi închide consulatul SUA de la Sankt Petersburg

Moscova expulzează 60 de diplomaţi americani din Rusia şi închide consulatul SUA de la Sankt Petersburg
Sursa foto: Foto: Wikipedia.org
29 Mar 2018   •   21:14

Rusia expulzează 60 de diplomaţi americani şi închide Consulatul Statelor Unite de la Sankt Petersburg - măsuri identice celor luate de Washington împotriva Moscovei în cazul Skripal, a anunţat joi şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov.

Măsurile adoptate de Moscova ”includ expulzarea aceluiaşi număr de diplomaţi şi retragerea acreditării Consulatului General al Statelor unite la Sankt Petersburg”, în nord-vestul Rusiei, a declarat Lavrov într-o conferinţă de presă.

Londra a acuzat Rusia că este ”vinovată” de otrăvirea unui fost spion rus, Serghei Skripal, şi a fiicei sale Iulia pe 4 martie, la Salisbury, în sud-vestul Angliei, ceea ce Moscova neagă. Cazul a provocat o criză diplomatică Est-Vest fără precedent de la Războiul Rece, conform news.ro.

Un fost colonel în cadrul serviciilor de informaţii ale armatei ruse - GRU -, Serghei Skripal a fost acuzat de Moscova de ”înaltă trădare” fiindcă a vândut informaţii serviciilor britanice şi a fost condamnat în 2006 la 13 ani de închisoare. În 2010, el a beneficiat de un schimb de spioni organizat înre Moscova şi Washington.

×
Subiecte în articol: Moscova diplomati expulzare Consulat SUA
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close