Antena 3 CNN Externe Moscova îl acuză pe Bashar al-Assad că amplifică tensiunile în Siria

Moscova îl acuză pe Bashar al-Assad că amplifică tensiunile în Siria

Moscova îl acuză pe Bashar al-Assad că amplifică tensiunile în Siria
de M.T.    |    19 Dec 2013   •   11:10

Preşedintele Bashar al-Assad amplifică tensiunile din Siria prin declaraţiile sale referitoare la o eventuală participare la alegerile prezidenţiale din 2014, consideră adjunctul ministrului rus de Externe, Mihail Bogdanov, informează Mediafax.

„Asemenea afirmaţii nu fac decât să amplifice tensiunea şi să nu calmeze deloc situaţia”, a spus Bogdanov, într-un interviu pentru Interfax.

Oficialul rus a făcut un apel către al-Assad, dar şi către opoziţia siriană, să nu sporească tensiunile înaintea conferinţei de pace privind Siria, care este prevăzută să înceapă pe 22 ianuarie, în Elveţia.

„Noi apreciem că înaintea negocierilor este mai bine să nu se facă declaraţii care pot să nu fie pe placul cuiva şi care sunt susceptibile să provoace emoţii şi o reacţie de ripostă”, a precizat Bogdanov.

Regimul lui Bashar al-Assad a reiterat în mai multe rânduri poziţia sa, potrivit căreia preşedintele sirian are dreptul să candideze în alegerile prezidenţiale din 2014.

La sfârşitul lunii octombrie, întrebat în privinţa intenţiilor sale electorale, al-Assad a afirmat că nu vede vreun motiv pentru care să nu candideze la viitoarele alegeri.

Declaraţia a suscitat furia opoziţiei siriene, care impune drept condiţie-cheie în vederea începerii unor negocieri cu regimul plecarea de la putere a lui Bashar al-Assad.

×
Subiecte în articol: Siria Bashar al-Assad Rusia alegeri
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close