Antena 3 CNN Externe Moscova interzice vânzarea băuturilor alcoolice tari după ora 22:00

Moscova interzice vânzarea băuturilor alcoolice tari după ora 22:00

Moscova interzice vânzarea băuturilor alcoolice tari după ora 22:00
Sursa foto: Foto: Reuters
18 Aug 2010   •   19:08

Vânzarea băuturilor alcolice tari a fost interzisă, de primăria din Moscova, între orele 22:00 şi 10:00, ca o nouă măsură pentru cobaterea alcoolismului, din cauza căruia mor aproximativ jumătate de milion de oameni în fiecare an în Rusia, transmite AFP.

Primarul Moscovei a confirmat informaţia apărută în presa din Rusia. "Primarul Iuri Lujkov a semnat o hotărâre potrivit căreia, de la 1 septembrie 2010 va fi interzisă vânzarea cu amănuntul a băuturilor ce conţin peste 15 la sută alcool etilic, între orele 22:00-10:00", a declarat un oficial din primărie, citat de agenţiile ruse.

În regiunea Moscova (unde este inclusă şi capitala) a mai fost introdusă, în primăvară, o astfel de interdicţie, potrivit căreia vânzarea de băuturi alcoolice tari este interzisă între orele 21:00 şi 11:00.

Unii experţi critică însă această măsură susţinând că va conduce la comerţul ilegal şi va avea ca efect creşterea numărului victimelor care consumă alcool contrafăcut.

De asemenea, la cererea preşedintelui rus Dmitri Medvedev a fost votată o altă interdicţie, potrivit căreia şoferii ruşi nu mai au voie să bea la volan. Interdicţia a intrat în vigoare la începutul acestei luni.

O jumătate de milion de oameni mor anual în Rusia din cauza abuzului de alcool, iar speranţa de viaţă a bărbaţilor din această ţară este mai mică decât cea a bărbaţilor din Bangladesh sau Honduras, conform unor statistici oficiale.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: votca
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close