Antena 3 CNN Externe Moscova neagă uciderea unui general rus în Siria

Moscova neagă uciderea unui general rus în Siria

Moscova neagă uciderea unui general rus în Siria
Sursa foto: Generalul(r.) Vladimir Kuzheev
08 Aug 2012   •   15:19

Autorităţile militare ruse au negat informaţia conform căreia o persoană ucisă de către Armata Liberă Siriană ar fi un general rus.
Al Arabiya a prezentat un material în care rebelii sirieni pretindeau că au omorât un general al armatei ruse.

"Scopul acestei informaţii false este de a aduce elementul de senzaţional în cauza rebelilor sirieni. Pe lângă acest lucru, este o încercare de discreditare a forţelor armate ruseşti" se arată într-un comunicat de presă remis de Ministerul Apărării de la Moscova, şi preluat de RIA Novosti.

Generalul Vladimir Kuzheev, cel pe care rebelii pretindeau că l-au ucis, s-a întâlnit cu jurnaliştii într-o conferinţă de presă: "Vreau să mulţumesc mass-mediei pentru atenţia acordată. Vă confirm că sunt nevătămat, sănătos şi trăiesc de câţiva ani în acest oraş (n.r. Moscova). Sunt convins că această dezinformare reprezintă o provocare nu numai la adresa mea, dar şi la adresa ţării mele" a spus Kuzheev, aflat acum la pensie.

În filmuleţul transmis de Al Arabiya se prezenta faptul că membrii Armatei Libere Siriene l-au ucis pe generalul Vladmir Kojaiv, dar şi pe translatorul acestuia.
Autorităţile de la Moscova au spus că s-a făcut o confuzie regretabilă, în ceea ce priveşte numele celor două persoane.
Conform poziţiei oficiale ruse, cel prezentat în imaginile ar putea fi un cetăţean al fostei Uniunii Sovietice. Deseori, presa occidentală îi etichetează ca fiind ruşi pe cei care comit diverse fapte şi care provin din spaţiul ex-sovietic.




×
Subiecte în articol: Siria Armata rusa Moscova rebeli sirieni
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close