Antena 3 Externe Moscova a promis că va relua negocierile, după răspunsul Kievului la documentele care i-au fost predate

Moscova a promis că va relua negocierile, după răspunsul Kievului la documentele care i-au fost predate

de Alexandra Ionescu    |    23 Mai 2022   •   18:02
Moscova a promis că va relua negocierile, după răspunsul Kievului la documentele care i-au fost predate
Sursa foto: Twitter/shanghaidaily

Rusia va fi gata să revină la negocierile cu Ucraina atunci când Kievul va arăta o poziţie constructivă şi va răspunde documentelor prezentate de Moscova, a declarat reporterilor viceministrul de Externe, Andrei Rudenko.

"Nu este inițiativa noastră să înghețăm stadiul actual al negocierilor și să punem totul în pauză. Vom fi gata să revenim de îndată ce Ucraina va da dovadă de o poziție constructivă, cel puțin va oferi o reacție la documentele care i-au fost predate", a spus el.

După 24 februarie, au avut loc mai multe întâlniri ale delegațiilor Rusiei și Ucrainei, la care s-au discutat, la începutul lunii mai, despre posibilitățile de încetare a focului, organizarea coridoarelor umanitare și schimbul de prizonieri, șeful delegației ruse, consilierul prezidențial, Vladimir Medinsky , a spus că negocierile continuă prin link video.

Pe 17 mai, Rudenko a spus că negocierile nu continuă sub nicio formă și că „Ucraina s-a retras practic din procesul de negociere”.

Pe 22 mai, Medinski a acuzat Kievul pentru încheierea contactelor. Potrivit acestuia, în urmă cu o lună, partea rusă a predat delegației ucrainene un proiect de tratat, în care fuseseră deja convenite o serie de poziții, dar de atunci Kievul nu a răspuns la aceasta. 

El a adăugat că pentru reuniunea summit-ului, documentele finale ar trebui pregătite, astfel încât președinții să le poată semna, informează Interfax.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina negocieri

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close