Antena 3 CNN Externe Moscova a promis că va relua negocierile, după răspunsul Kievului la documentele care i-au fost predate

Moscova a promis că va relua negocierile, după răspunsul Kievului la documentele care i-au fost predate

Rusia va fi gata să revină la negocierile cu Ucraina atunci când Kievul va arăta o poziţie constructivă şi va răspunde documentelor prezentate de Moscova, a declarat reporterilor viceministrul de Externe, Andrei Rudenko.

Moscova a promis că va relua negocierile, după răspunsul Kievului la documentele care i-au fost predate
Sursa foto: Twitter/shanghaidaily
de Alexandra Ionescu    |    23 Mai 2022   •   18:02

"Nu este inițiativa noastră să înghețăm stadiul actual al negocierilor și să punem totul în pauză. Vom fi gata să revenim de îndată ce Ucraina va da dovadă de o poziție constructivă, cel puțin va oferi o reacție la documentele care i-au fost predate", a spus el.

După 24 februarie, au avut loc mai multe întâlniri ale delegațiilor Rusiei și Ucrainei, la care s-au discutat, la începutul lunii mai, despre posibilitățile de încetare a focului, organizarea coridoarelor umanitare și schimbul de prizonieri, șeful delegației ruse, consilierul prezidențial, Vladimir Medinsky , a spus că negocierile continuă prin link video.

Pe 17 mai, Rudenko a spus că negocierile nu continuă sub nicio formă și că „Ucraina s-a retras practic din procesul de negociere”.

Pe 22 mai, Medinski a acuzat Kievul pentru încheierea contactelor. Potrivit acestuia, în urmă cu o lună, partea rusă a predat delegației ucrainene un proiect de tratat, în care fuseseră deja convenite o serie de poziții, dar de atunci Kievul nu a răspuns la aceasta. 

El a adăugat că pentru reuniunea summit-ului, documentele finale ar trebui pregătite, astfel încât președinții să le poată semna, informează Interfax.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina negocieri
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close