Antena 3 CNN Externe Moscova a găsit "neonaziști" la Riga, după ce Letonia a declarat Rusia drept stat sponsor al terorismului

Moscova a găsit "neonaziști" la Riga, după ce Letonia a declarat Rusia drept stat sponsor al terorismului

Rusia a reacționat, joi, în termeni duri după rezoluția adoptată de parlamentul leton, în care Rusia este desemnată drept "stat care susține terorismul".

Moscova a găsit "neonaziști" la Riga, după ce Letonia a declarat Rusia drept stat sponsor al terorismului
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Aug 2022   •   16:15

"Având în vedere că nu există substanță, ci doar xenofobie bestială în spatele acestei decizii, este necesar să-i numim pe autori drept neonaziști", a postat pe Telegram Maria Zaharova (foto), purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe. 

Documentul adoptat de Parlamentul de la Riga menționează că "Letonia recunoaște acțiunile Rusiei în Ucraina drept un genocid țintit împotriva poporului ucrainean" și cheamă la creșterea susținerii militare, financiare, umanitare și diplomatice pentru Ucraina.

De asemenea, parlamentarii letoni cer statelor din Uniunea Europeană să înceteze eliberarea de vize pentru cetățenii ruși și belaruși, pe considerentul că invazia Ucrainei s-a produs cu sprijinul și implicarea regimului de la Minsk.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a postat pe Twitter un mesaj de recunoștință după adoptarea rezoluției în legislativul leton și a îndemnat la urmarea acestui exemplu de către alte state și organizații. 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close