Antena 3 CNN Externe Moscova va răspunde dacă NATO va muta forțele nucleare mai aproape de granița Rusiei, avertizează Kremlinul

Moscova va răspunde dacă NATO va muta forțele nucleare mai aproape de granița Rusiei, avertizează Kremlinul

Moscova va lua măsuri de precauție adecvate dacă NATO va desfășura forțe nucleare și infrastructură mai aproape de granița Rusiei, a declarat sâmbătă adjunctul ministrului de externe Alexander Grushko, citat de agențiile de presă ruse.

Moscova va răspunde dacă NATO va muta forțele nucleare mai aproape de granița Rusiei, avertizează Kremlinul
Sursa foto: Twitter/ gdh international
de Cerasela Stafie    |    14 Mai 2022   •   20:30

”Va fi necesar să răspundem... luând măsuri de precauție adecvate care să asigure viabilitatea descurajării”, a declarat Grushko, citat de agenția Interfax, scrie Reuters.

Moscova nu are intenții ostile față de Finlanda și Suedia și nu vede motive ”adevărate” pentru ca aceste două țări să se alăture alianței NATO, a adăugat Grushko.

El a reiterat, de asemenea, declarația anterioară a Kremlinului, potrivit căreia răspunsul Moscovei la posibila extindere a NATO va depinde de cât de aproape de Rusia mută alianța mijloacele militare și de infrastructura pe care o desfășoară. 

Planul Finlandei de a aplica pentru aderarea la NATO a fost anunțat joi. Se așteptă ca Suedia să adopte o pozilie similară, lucru care ar duce la extinderea alianței militare occidentale pe care președintele rus Vladimir Putin și-a propus să o prevină.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close