Antena 3 CNN Externe Moscova jură răzbunare după atacurile Ucrainei din Marea Neagră şi ameninţă cu o "catastrofă ecologică"

Moscova jură răzbunare după atacurile Ucrainei din Marea Neagră şi ameninţă cu o "catastrofă ecologică"

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a sugerat, astăzi, că Moscova va lansa mai multe lovituri împotriva porturilor ucrainene ca răspuns la atacurile Kievului asupra navelor rusești în Marea Neagră.

Moscova jură răzbunare după atacurile Ucrainei din Marea Neagră şi ameninţă cu o "catastrofă ecologică"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    05 Aug 2023   •   16:52

Totodată, el a amenințat că va provoca Ucrainei "o catastrofă ecologică", potrivit Reuters.

Medvedev, care este vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, un organism prezidat de președintele Vladimir Putin, a vorbit după atacurile cu drone maritime împotriva unei nave de război rusești în portul Novorossiisk și împotriva unui petrolier în apropiere de Crimeea.

"Nemernicii și ciudații nu înțeleg decât cruzimea și forța. Se pare că loviturile asupra Odesa, Ismail și alte locuri nu au fost suficiente pentru ei", a scris Medvedev pe rețelele de socializare.

Medvedev a sugerat că atacurile Rusiei împotriva Ucrainei ar putea provoca un dezastru ecologic.

"Dacă gunoaiele de la Kiev vor să creeze un dezastru ecologic în Marea Neagră, ar trebui să obțină unul pe partea din teritoriul lor care va cădea în curând în mâinile Poloniei și care va mirosi timp de secole după aceea", a mai transmis Medvedev, potrivit Reuters.

Nu este clar la ce fel de dezastru ecologic s-a referit Medvedev.

În ultimele săptămâni, atacurile rușilor au vizat regiunea Odesa de la Marea Neagră și porturile dunărene Reni și Ismail, aflate în apropiere de România.

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia Dmitri Medvedev
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close