Antena 3 CNN Externe Moscova scoate ASUL din mânecă şi pune la îndoială legitimitatea autorităţilor de la Kiev. "Nu putem trata preţul gazului cu nişte indivizi mascaţi şi înarmaţi"

Moscova scoate ASUL din mânecă şi pune la îndoială legitimitatea autorităţilor de la Kiev. "Nu putem trata preţul gazului cu nişte indivizi mascaţi şi înarmaţi"

Moscova scoate ASUL din mânecă şi pune la îndoială legitimitatea autorităţilor de la Kiev. "Nu putem trata preţul gazului cu nişte indivizi mascaţi şi înarmaţi"
24 Feb 2014   •   15:24

Moscova îşi doreşte să vadă pe cineva care să deţină autoritatea şi puterea de a implementa înţelegerile oficiale cu celelalte state, a spus premierul Rusiei, Dmitri Medvedev.

"Sincer, legitimitatea multor organisme guvernamentale este pusă sub semnul întrebării. Să-i tratezi pe nişte indivizi mascaţi şi înarmaţi, care se perindă acum prin Kiev, ca pe un guvern constituţional, poate reprezenta un obstacol major pentru noi, pentru o colaborare cu o astfel de conducere", a spus Medvedev.

Premierul rus a declarat că administraţia de la Moscova doreşte să-şi respectele obligaţiile şi înţelegerile semnate cu Ucraina, dar este îngrijorată că interesul Rusiei poate fi ameninţat.
Un prim semn al acestor nelinişti a fost rechemarea la Moscova a ambasadorului rus prezent la Kiev. Oficial, acesta a fost convocat pentru consultări.

"Această manevră înseamnă că nu înţelegem ce se întâmplă acum în Ucraina, situaţie care ameninţă interesele noastre, viaţa şi bunurile materiale ale cetăţenilor noştri", a explicat Medvedev.

Şeful guvernului rus a reamintit că în decembrie, Moscova s-a înţeles cu Yanukovich şi a stabilit o reducere pentru preţul de gaz natural furnizat de ruşi Kievului.

"Ce se întâmplă după expirarea termenului limită de plată, reprezintă subiectul unor discuţii cu conducerea companiilor ucrainene şi cu guvernul ucrainean, dacă va exista unul până atunci", a completat premierul.

Noile autorităţi ucrainene au fost recunoscute deja de către statele Uniunii Europene, SUA şi ONU.

×
Subiecte în articol: Dmitri Medvedev
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close