Antena 3 CNN Externe Rusia face prăpăd. Forțele aeriene continuă bombardarea teroriștilor din Siria

Rusia face prăpăd. Forțele aeriene continuă bombardarea teroriștilor din Siria

Rusia face prăpăd. Forțele aeriene continuă bombardarea teroriștilor din Siria
Sursa foto: Foto: Agerpres/ EPA
de S.T.    |    26 Feb 2016   •   14:11

Rusia continuă bombardarea „grupărilor teroriste” în Siria, a declarat Kremlinul, refuzând totodată să confirme dacă Moscova a efectuat raiduri aeriene vineri, în special împotriva bastioanelor rebele, cu numai câteva ore înainte de intrarea în vigoare a unui armistițiu, relatează AFP.

„Desigur aviația rusă își continuă operațiunea în Siria. Ea susține forțele armate (ale Damascului) și vizează organizații teroriste precum Statul Islamic, Frontul Al Nosra și organizații înscrise pe lista neagră a Consiliului de Securitate al ONU”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. El a adăugat că informațiile Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), care a informat anterior despre raiduri aeriene intense asupra bastioanelor rebele, „nu se bazează pe niciun fel de date”.

„Chiar și după intrarea în vigoare a încetării focului, ofensiva noastra împotriva organizațiilor teroriste nu se va opri”, a amintit el, subliniind că „acesta este unul dintre punctele acordului dintre președinții Rusiei și Statelor Unite”.

Peskov nu a dorit însă să confirme că vineri au fost lansate lovituri aeriene, în timp ce armistițiul ar trebui să intre în vigoare la miezul nopții ora locală (22.00 GMT, vineri), potrivit acordului ruso-american încheiat luni.

Rusia este acuzată de Occident că atacă grupurile rebele care se opun președintelui Bashar al-Assad în loc să vizeze exclusiv grupările jihadiste precum Statul Islamic sau Frontul Al Nosra, ramura siriană a Al Qaida, așa cum susține.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close