Moscova trimite nave de război în largul Fâşiei Gaza, pregătite să evacueze cetăţeni ruşi

de A.M.P    |    23 Noi 2012   •   16:26
Moscova trimite nave de război în largul Fâşiei Gaza, pregătite să evacueze cetăţeni ruşi

Rusia a comandat navelor sale de război să se poziţioneze în largul Fâşiei Gaza pentru a fi pregătite să intervină pentru evacuarea cetăţenilor ruşi, în eventualitatea escaladării conflictului cu Israelul, au indicat surse militare citate de agenţiile ruse, informează AFP.
   
"Un grup de nave militare" a primit ordin să se poziţioneze în zone precise ale părţii orientale a Mării Mediterane, pentru evacuarea cetăţenilor ruşi din Fâşia Gaza, în cazul în care conflictul israeliano-palestinian va escalada", a afirmat o sursă din cadrul comandamentului central al Marinei, citată de agenţiile Interfax şi RIA Novosti.
   
Sursele au enumerat şase nave, printre care crucişătorul "Moskva", nava de patrulă Smetlivii şi navele de desant "Novocerkask" şi "Saratov", care aparţin Flotei ruse din Marea Neagră.
   
Acest anunţ a intervenit în pofida intrării în vigoare a armistiţiului dintre Israel şi Hamas, după o săptămână de ostilităţi care s-au soldat cu numeroşi morţi şi răniţi. Israelul a avertizat că va riposta la orice atac din partea palestinienilor.
   
Ministerul rus al Apărării a explicat marţi că navele ar putea andoca în portul sirian Tartus, aceasta fiind singura misiune navală rusă din Mediterana, după întoarcerea dintr-o misiune de combatere a pirateriei în largul Somaliei.
   
Baza de la Tartus, situată la 220 de kilometri nord-vest de Damasc, a fost construită printr-un acord semnat în 1971, în timpul perioadei comuniste.
   

x close