Antena 3 CNN Externe Moscova. Ziarişti şi bloggeri ruşi protestează, după atacul asupra unui jurnalist

Moscova. Ziarişti şi bloggeri ruşi protestează, după atacul asupra unui jurnalist

Moscova. Ziarişti şi bloggeri ruşi protestează, după atacul asupra unui jurnalist
Sursa foto: Foto: bhtimes.blogspot.com
06 Noi 2010   •   17:22

Circa 50 de ziarişti şi bloggeri ruşi s-au adunat sâmbătă în apropierea sediului din Moscova al poliţiei, cerând o anchetă o anchetă amănunţită asupra atacului comis în noaptea de vineri spre sâmbătă asupra unui ziarist de la Kommersant, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.
   
Unul dintre corespondenţii politici ai cotidianului economic Kommersant a fost bătut de agresori necunoscuţi, în apropierea locuinţei sale din Moscova, suferind numeroase fracturi şi răni. Oleg Kaşin a fost internat în spital şi se află într-o secţie de terapie intensfivă.
   
Aproximativ 50 de persoane, printre care se numără mai mulţi bloggeri şi ziarişti cunoscuţi, s-au adunat în apropierea sediului poliţiei, purtând postere pe care scrie "Ziaristul Oleg Kaşin a fost atacat. Cer găsirea autorilor crimei".
   
Redactorul-şef al cotidianului Kommersant a declarat sâmbătă că atacul asupra lui Kaşin are legătură cu activitatea sa profesională.
   
International Press Institute a plasat Rusia pe locul al cincilea într-un clasament al celor mai periculoase ţări pentru ziarişti, după Irak, Filipine, Columbia şi Mexic. Între 2000 şi 2009, în Rusia au fost ucişi 35 de ziarişti.

×
Subiecte în articol: jurnalist atac Rusia protest sediu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close