Antena 3 CNN Externe Moscova anunță că a "curățat" zonele rezidențiale din Severodonețk. Londra a aflat cum vor rușii să pună mâna pe oraș

Moscova anunță că a "curățat" zonele rezidențiale din Severodonețk. Londra a aflat cum vor rușii să pună mâna pe oraș

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a transmis, marți, că trupele sale au "eliberat complet" zonele rezidențiale din Severodonețk, oraș cu importanță strategică, aprig disputat de forțele Moscovei și de apărarea ucraineană în ultimele săptămâni.

Moscova anunță că a "curățat" zonele rezidențiale din Severodonețk. Londra a aflat cum vor rușii să pună mâna pe oraș
Sursa foto: Twitter/khotgoid81
de Adrian Iclozan    |    07 Iun 2022   •   14:30

"Zonele rezidențiale din Severodonețk au fost complet eliberate.

Operațiunile de preluare a controlului în zonele industriale și în localitățile învecinate continuă", a spus ministrul rus (foto) într-o declarație televizată.

Anterior anunțului făcut de Șoigu, partea ucraineană a confirmat în cursul dimineții că "lupte stradale extrem de violente" au reizbucnit în oraș, cu precădere în partea industrială.

Potrivit unei actualizări informaționale realizată de Ministerul britanic al Apărării, Rusia intenționează să izoleze Severodonețk și zona înconjurătoare, atât dinspre nord, cât și dinspre sud.

De asemenea, britanicii estimează că rușii vor continua, probabil, să ocupe cartierele estice din oraș.

Într-un alt anunț făcut marți, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konașenkov, a susținut că armata rusă a distrus mai multe echipamente militare furnizate Ucrainei de statele occidentale.

Astfel, conform sursei citate, loviturile rușilor ar fi nimerit un obuzier furnizat de Norvegia și alte două sisteme de artilerie trimise de SUA.

Presa internațională menționează că afirmațiilor oficialilor ruși nu pot fi verificate în mod independent.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close