Antena 3 CNN Externe Moștenirea primită de prințul William, veche de aproape 700 de ani. Valorează peste 1 miliard de dolari | ”Nu a fost niciodată făcut public”

Moștenirea primită de prințul William, veche de aproape 700 de ani. Valorează peste 1 miliard de dolari | ”Nu a fost niciodată făcut public”

Forbes a estimat anul trecut că averea personală a reginei Elisabeta a II-a era în valoare de 500 de milioane de dolari, iar aceasta includea bijuterii, colecția de artă, investiții și două reședințe, Castelul Balmoral din Scoția și Casa Sandringham din Norfolk.

Moștenirea primită de prințul William, veche de aproape 700 de ani. Valorează peste 1 miliard de dolari | ”Nu a fost niciodată făcut public”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    14 Sep 2022   •   11:24

”Testamentele regale sunt ascunse, așa că nu avem idee de fapt ce se află în ele și cât valorează, iar asta nu a fost niciodată făcut public”, a declarat Laura Clancy, lector în mass-media la Universitatea Lancaster și autoarea unei cărți despre finanțele regale, potrivit CNN.

Cea mai mare parte a averii Familiei Regale – în valoare totală de cel puțin 18 miliarde de lire sterline (21 de miliarde de dolari) în pământ, proprietăți și investiții – trece acum pe o cale bine parcursă, veche de secole, către noul monarh, regele Charles al III-lea, și moștenitorul său, prințul William.

Prințul William, acum primul în linia de succesiune la tronul britanic, va fi un om mult mai bogat odată cu moștenirea primită.

Viitorul rege moștenește proprietatea privată a Ducatului de Cornwall de la tatăl său.

Ducatul deține un portofoliu extins de terenuri și proprietăți care acoperă aproape 57 de hectare, majoritatea în sud-vestul Angliei.

Creată în 1337 de regele Edward al III-lea, proprietatea valorează aproximativ 1 miliard de lire sterline (1,2 miliarde de dolari).

Veniturile din proprietate sunt ”folosite pentru a finanța activitățile publice, private și caritabile” ale Ducelui de Cornwall, se arată pe site-ul său. Acest titlu este acum deținut de Prințul William.

×
Subiecte în articol: mostenire printul William
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close