Antena 3 CNN Externe Moştenitorul tronului britanic, Prinţul Charles, condamnă atacurile ruseşti: "Invadarea Ucrainei de către Rusia reprezintă o agresiune brutală"

Moştenitorul tronului britanic, Prinţul Charles, condamnă atacurile ruseşti: "Invadarea Ucrainei de către Rusia reprezintă o agresiune brutală"

Moştenitorul tronului britanic a declarat că invadarea Ucrainei reprezintă "o agresiune brutală" şi şi-a exprimat solidaritatea faţă de soldaţii şi civilii ucraineni care se opun atacului rusesc.

Moştenitorul tronului britanic, Prinţul Charles, condamnă atacurile ruseşti: "Invadarea Ucrainei de către Rusia reprezintă o agresiune brutală"
Sursa foto: Hepta / DPA Images / Gareth Fuller
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Mar 2022   •   11:28

Prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic, a făcut aceste declaraţii în timpul unui discurs prin care l-a comemorat pe parlamentarul britanic David Amess, asasinat anul trecut.

Fiul cel mare al Reginei a spus că acea crimă a fost "un atac la adresa democraţiei, societăţii deschise şi libertăţii însăşi”, comparând-o apoi cu evenimentele dramatice din Ucraina.

"Vedem că aceleaşi valori sunt atacate astăzi în Ucraina într-un mod inadmisibil. Prin declaraţia de aici, ne exprimăm solidaritatea cu toţi aceia care se opun agresiunii brutale.

În poziţia pe care o luăm aici, suntem solidari cu toţi cei care rezistă unei agresiuni brutale”, a declarat prinţul Charles.

Ducele și ducesa de Cambridge au scris anterior pe Twitter că "sunt alături de președintele și de întreg poporul Ucrainei în timp ce luptă cu curaj pentru acel viitor", potrivit Reuters.

×
Subiecte în articol: printul Charles Rusia Ucraina razboi
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close