Antena 3 CNN Externe Motivul pentru care Putin și Macron au stat la capetele unei mese de 4 metri lungime

Motivul pentru care Putin și Macron au stat la capetele unei mese de 4 metri lungime

Președintele francez Emmanuel Macron a refuzat cererea Kremlinului de a face un test rusesc pentru COVID-19 când a sosit să-l vadă pe președintele Vladimir Putin săptămâna aceasta, pentru a împiedica Rusia să-i obțină ADN-ul, au declarat două surse din anturajul lui Macron pentru Reuters.

Motivul pentru care Putin și Macron au stat la capetele unei mese de 4 metri lungime
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    11 Feb 2022   •   11:23

Drept urmare, șeful statului francez în vizită a fost ținut la distanță de liderul rus în timpul discuțiilor îndelungate despre criza din Ucraina de la Moscova.

Observatorii au fost surprinși de imagini cu Macron și Putin stând la capetele opuse ale unei mese de 4 metri lungime în timpul discuțiilor lor, unii diplomați și alții sugerând că Putin ar putea dori să trimită un mesaj diplomatic.

Dar două surse, care cunosc protocolul de sănătate al președintelui francez, au declarat pentru Reuters că Macron a avut de ales: fie să accepte un test PCR făcut de autoritățile ruse și să i se permită să se apropie de Putin, fie să refuze și să respecte mai distanțarea socială strictă.

"Știam foarte bine că nu înseamnă nicio strângere de mână și acea masă lungă. Dar nu am putut accepta ca ei să pună mâna pe ADN-ul președintelui", a declarat una dintre surse pentru Reuters.

A doua sursă din anturajul lui Macron a confirmat că acesta a refuzat să facă un test PCR rusesc. Sursa a spus că Macron a făcut, în schimb, un test PCR francez înainte de plecare și un test antigen făcut de propriul său medic odată ajuns în Rusia.

„Rușii ne-au spus că Putin trebuie să fie protejat foarte bine de COVID”, a spus a doua sursă.

Joi, la trei zile după ce Macron și Putin au avut întâlnirea cu distanțare socială, liderul rus l-a primit pe președintele kazah Kassym-Jomart Tokayev. Cei doi bărbați și-au dat mâna și s-au așezat unul lângă celălalt, despărțiți doar de o măsuță de cafea.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close