Antena 3 CNN Externe Motivul halucinant pentru care copilotul german a ales să ucidă 149 de persoane

Motivul halucinant pentru care copilotul german a ales să ucidă 149 de persoane

Motivul halucinant pentru care copilotul german a ales să ucidă 149 de persoane
27 Mar 2015   •   11:49

Copilotul avionului Germanwings prăbuşit în Franţa traversa o criză în relaţia pe care o avea cu prietena sa. Se despărţise de cea care urma să îi fie soţie cu câteva săptămâni înainte. Anchetatorii au găsit în apartamentul bărbatului dovezi ale faptului că acesta urma un tratement împotriva depresiei.

Criza era cu atât mai pronunţată cu cât Andreas Lubitz mai suferise o depresie în trecut. Andreas Lubitz "a suferit de epuizare profesională şi depresie în anul 2009", a declarat mama unei foste colege de liceu a copilotului, citată de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Preşedintele companiei Lufthansa a declarat că tânărul era apt de zbor. Acesta a precizat că începuse bărbatul de 28 de ani începuse pregătirile pentru obţinerea licenţei de pilot comercial în 2008, dar le întrerupsese o perioadă, timp în care a fost însoţitor de bord. "A întrerupt cursurile o perioadă, le-a reluat şi a devenit copilot în anul 2013. A trecut toate examenele practice şi medicale", a subliniat preşedintele Lufthansa.

×
Subiecte în articol: GermanWings tragedie
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close