Antena 3 CNN Externe Motivul pentru care un polițist și-a pierdut locul de muncă. ”Noi ucidem doar...” - VIDEO

Motivul pentru care un polițist și-a pierdut locul de muncă. ”Noi ucidem doar...” - VIDEO

Motivul pentru care un polițist și-a pierdut locul de muncă. ”Noi ucidem doar...” - VIDEO
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    01 Sep 2017   •   15:06

Un ofiţer de poliţie din statul american Georgia, ameninţat cu demiterea după ce a fost filmat în timp ce făcea comentarii rasiste, a anunţat că demisionează, informează vineri presa locală, citată de AFP. 

Imagini video îl arată pe locotenentul Greg Abbott spunându-i unei femei speriate, aşezată într-o maşină oprită, că nu are de ce să se îngrijoreze, pentru că ”noi ucidem doar negri”.

Atunci când ea a fost autorizată să-şi ia telefonul mobil, femeia i-a explicat că-i este frică să-şi mişte braţele pentru a-l lua, deoarece a văzut ”mult prea multe filme video cu poliţişti”.

”Dar nu sunteţi negresă”, i-a răspuns Abbott în acest video, filmat în iulie 2016 cu camera sa de filmat, ”nu uitaţi, noi ucidem doar negri”.

Imaginile video, a căror filmare coincide cu o perioadă de tensiuni rasiale în special după decesul lui Philando Castile, un bărbat de culoare ucis în maşina sa de către poliţie sub ochii prietenei sale, au fost difuzate săptămâna aceasta de un post local de televiziune care înaintase o cerere pentru deschiderea arhivelor. 

Mike Register, responsabil al poliţiei comitatului Cobb de lângă Atlanta, zona unde a avut loc incidentul, a declarat joi în faţa jurnaliştilor că ofiţerul va fi demis din poliţie, pentru că ”aici chiar nu este loc pentru astfel de comentarii în aplicarea legii”. El a calificat drept ”inadmisibile şi nepotrivite” afirmaţiile poliţistului. 

Atlanta Joural-Constitution informează că, în paralel, locotenentul Abbott i-a anunţat prin mail pe şefii săi că demisionează, după aproape 30 de ani de muncă în cadrul poliţiei.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: rasism politist America
Parteneri
Schimbări majore la școlile de șoferi!
x close