Antena 3 CNN Externe Motivul ŞOCANT pentru care un tânăr şi-a pierdut locul de muncă

Motivul ŞOCANT pentru care un tânăr şi-a pierdut locul de muncă

Motivul ŞOCANT pentru care un tânăr şi-a pierdut locul de muncă
21 Feb 2012   •   23:00

Un tânăr student a pierdut primul său loc de muncă, ospătar la un restaurant chinezesc, pentru că este.... alb! David O'Neill a câştigat bătălia pentru discriminarea rasei împotriva unui restaurant chinezesc, după un lung an de aşteptare.

Băiatul de 19 ani, din Selly Oak, a dat în judecată restaurantul în care lucra din cauză că managerul i-a tăiat într-un mod drastic orele de lucru, pentru că prefera lucrători aduşi din China.

Tânărul student, a primit daune de 5,322.89 lire. Dar primirea daunelor este încă departe, deoarece restaurantul nu cooperează, aşa că o echipă de executori va fi trimisă la sediul restaurantului.

D-nul O'Neill a început să lucreze ca ospătar  la Ocean Dragon în mai 2010, cu jumătate de normă, sub conducerea unui manager alb.

Dar din momentul în care, în octombrie 2010, a venit un alt manager chinez, a început să îi taie orele de lucru, până acolo unde în noiembrie tânărul nu mai lucra deloc.

"La început lucram cam 25 de ore pe săptămână, după care orele au început să scadă la 15, 10, 6, până am ajuns la niciuna. Nimic nu s-a schimbat în comportamentul lor. Erau foarte şmecheri în planul lor. Am continuat să sun managerul, dar îmi tot spunea că nu este nici o ora liberă pentru săptămâna respectivă, dar că se va rezolva şi lucrul acesta".

O'Neill şi-a dat seama de tot planul, când a observat că unul dintre angajaţii restaurantului, chinez, avea în acea săptămână 60 de ore de lucru, dar lui i se spunea că încă nu este nimic liber.

După ce şi-a pierdut locul de muncă, tânărul a fost nevoit să îşi vândă maşina, deoarece nu îşi mai permitea nici măcar să îşi plătească asigurarea.

Pentru că nu şi-a permis un avocat, tânărul a ales să se reprezinte singur la proces.

În cazul în care conducerea restaurantului nu va plăti contravaloarea daunelor, executorii vor fi nevoiţi să ia bunuri din restaurant.

×
Subiecte în articol: tribunal daune
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close