Antena 3 CNN Externe Motivul științific pentru care Europa este sub un val de ger și viscol

Motivul științific pentru care Europa este sub un val de ger și viscol

Motivul științific pentru care Europa este sub un val de ger și viscol
28 Feb 2018   •   16:46

Toată Europa se confruntă cu un val de viscol si ninsoare în acestă săptamână! Aceste conditii au afectat chiar si zonele care nu au mai văzut zăpadă de ani de zile, precum Roma sau Barcelona.

 

Potrivit Business Insider, în mod ironic, motivul frigului este încalzirea de la Polul Nord, care a permis aerului artic să se extindă în Sud. Potrivit site-ului Mashable, acest fenomen poate fi descris în felul următor: "Este ca și cum cineva ar fi deschis ușa frigiderului, permițand aerului rece să iasă, aducând frigul în America de Vest si Eurasia, dar lasand aerul din frigider neobisnuit de cald"

 

Temperaturile din zona arctică în acest moment ajung la -8 grade, și chiar dacă pare puțin, este cu aproximativ 20 grade mai cald decât ar trebui să fie în acestă perioada a anului. Căldura din zona arctică a permis aerului rece să se extinda peste Rusia, Scandinavă și Europa. Acest curent de aer rece a fost numit ”Bestia din Est” și a produs cele mai joase temperaturi din ultimii 27 de ani în Angla și în Țara Galilor, potrivit oficiului MET, serviciul responsabil de vreme in Marea Britanie.

×
Subiecte în articol: ger viscol
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close