Antena 3 CNN Externe Muammar Gaddafi se dă în spectacol la summit-ul ONU (VIDEO)

Muammar Gaddafi se dă în spectacol la summit-ul ONU (VIDEO)

Muammar Gaddafi se dă în spectacol la summit-ul ONU (VIDEO)
Sursa foto: Muammar Gaddafi
24 Sep 2009   •   22:02

Liderul libian Muammar Gaddafi a ţinut primul său discurs în cadrul Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Deşi timpul alocat pentru fiecare luare de cuvânt era de 15 minute, Gaddafi a vorbit nu mai puţin de 95 de minute. Liderul Libiei şi-a construit cuvântarea ca o critică la adresa Consiliului de Securitate şi al liderilor prezenţi, pe care îi consideră "depăşiţi".

Colonelul Muammar Gaddafi a vorbit despre modul disproporţionat cu care Organizaţia Naţiunilor Unite tratează Adunarea Generală. Liderul libian s-a arătat nemulţumit că se acordă mai mult putere celor 5 membri permanenţi ai Consiliuluii de Securitate şi a susţinut că sistemul nu este unul democratic, ci dictatorial.

Lidetul libian i-a atacat verbal şi pe liderii europeni prezenţi la summit. ?Voi îi urâţi pe evrei şi sunteţi antisemiţi. Voi sunteţi responsabili de Holocaust şi de crematoriile din Europa. Voi i-aţi expulzat şi le-aţi cerut să lupte împotriva arabilor. Într-o zi, evreii vor avea nevoie de arabi, dar aceştia nu-i vor mai proteja, cum s-a întâmplat în trecut?, a declarat Gaddafi.

Gaddafi şi-a continuat discursul în aceeaşi notă. După ce a denumit Consiliul de Securitate ca un "Consiliu al terorii", liderul libian a rupt o parte din Carta Naţiunilor Unite.

Gaddafi a avut totuşi cuvinte de laudă pentru preşedintele Statelor Unite şi a spus că ar fi foarte fericit dacă ar rămâne în fruntea ţării pentru totdeauna. "Noi, africanii suntem mândri că un fiu al Africii este conducătorul Statelor Unite. Este un eveniment cu adevărat istoric.

Muammar Gaddafi a vorbit şi de numeroase terorii ale conspiraţii. Pentru liderul libian, virusul AH1N1 este creat de marile corporaţii ca unealtă de control a populaţiei. Cuvântarea lui Gaddafi a fost de 6 ori mai lungă decât a oricărui lider prezent la eveniment. Totuşi Fidel Castro este cel deţine şi un record în "Guinness Book" pentru cel mai lung discurs rostit vreodată la ONU: 4 ore şi 29 de minute, în anul 1960.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Muammar Gaddaffi Libia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close