Antena 3 CNN Externe Muammar Gadhafi doreşte amplasarea unei baze navale ruse în Libia

Muammar Gadhafi doreşte amplasarea unei baze navale ruse în Libia

Muammar Gadhafi doreşte amplasarea unei baze navale ruse în Libia
01 Noi 2008   •   14:38

Liderul libian, Muammar Gadhafi se află la Moscova, în prima vizită oficială după 23 de ani. El a avut o dorinţă special: a cerut Kremlinului să îi permită montarea cortului său de beduin în capitala rusă. Este vorba de acelaşi cort pe care l-a instalat şi la Paris, în care liderul de la Tripoli îşi primeşte oaspeţii. Muammar Ghaddafi va discuta probleme de natură militară cu liderul de la Kremlin, Dmitri Medvedev, dar şi cu premierul rus Vladimir Putin. Mai exact, liderul de la Tripoli vrea să propună Rusiei amplasarea unei baze militare navale ruse pe teritoriul Libiei.
Pentru vizita de trei zile, Ghaddafi a avut o cerinţă specială. A cerut să îi fie permis să îşi instaleze cortul lângă Kremlin. O cerere obişnuită pentru colonel, în vizitele pe care le face în străinătate. Pentru vizita oficială din Franţa, din decembrie anul trecut, Ghaddafi a obţinut de la Nicolas Sarkozy permisiunea de a-şi monta cortul chiar în parcul Hotelului Marigny, de lângă Palatul Elysee.
De altfel, Ghaddafi a procedat exact la fel chiar şi în 2004, la Bruxelles, în timpul primei sale vizite în Europa după 15 ani. Liderul de la Tripoli a refuzat să fie cazat în hotelul unde sunt găzduiţi şefii de stat şi şi-a instalat cortul în curtea unui palat din capitala Belgiei.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Muammar Gaddaffi Dmitri Medvedev
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close