Antena 3 CNN Externe Multe femei își doresc să fie ca ea. ”Nu vreau să le învăț cum să moară”

Multe femei își doresc să fie ca ea. ”Nu vreau să le învăț cum să moară”

Multe femei își doresc să fie ca ea. ”Nu vreau să le învăț cum să moară”
18 Dec 2012   •   20:35

Valeria Levitin, o femeie de 39 de ani, cântărește doar 25 de kilograme, deși are o înălțime de 1.72. Femeia este considerată cea mai slabă femeie din lume și primește foarte multe scrisori din partea tinerelor care își doresc să arate ca ea, scrie The Sun.

"Am primit emailuri de la tinere care vor să le învăţ cum pot să arate ca mine. Toate scrisorile sunt de la femei, în general în jur de 20 de ani, care mă văd ca un fel de inspiraţie. De asta vreau să fac o campanie împotriva anorexiei. Nu o să le învăţ să moară. Nu este un joc, nu este o glumă, este viaţa ta", spune Valeria.



Femeia își dorește să scape de această tulburare și luptă cu această boală pentru a-și întemeia o familie.

"Vreau ca toţi tinerii să-mi cunoască povestea pentru a nu repeta greşelile mele. Vreau ca tinerii să trăiască fericiţi, sănătoşi şi ca viaţa lor să însemne ceva. Anorexia m-a lăsat singură, neatractivă, iar oamenii din jurul meu sunt scârbiţi de mine", povesteşte Valeria.

Valeria are o dietă formată din fructe, legume și o porție foarte mică de carne. Ea susține că mama sa are o mare parte din vină, din cauza modului în care o critica atunci când era mică.

"Mamei mele îi era frică să nu devin obeză ca rudele mele. Din cauza asta, mi-a restricţionat hrana încă de când eram mică. Mă obliga să verific în mod regulat dacă nu m-am îngrăşat cumva. Pentru că eram singurul ei copil, vroia să fiu perfectă", explică Valeria.

La 16 ani, când s-a mutat din Rusia în Chicago, Valeria avea 60 de kilograme.



"Mediul era diferit. Vroiam să fiu ca ceilalţi şi credeam că dacă slăbesc voi fi acceptată. Am început să scot anumite lucruri din dieta mea - nu mai mâncam zahăr şi carbohidraţi. Am fost prinsă într-un cerc vicios în care trebuia să slăbesc pentru a fii fericită. Acum este aproape imposibil să pun la loc kilogramele pierdute, pentru că corpul meu nu mai poate procesa multe alimente", spune Valeria.

Femeia avea la 24 de ani, 38 de kilograme, mergând la numeroși specialiști.

"Boala nu trebuie tratată de doctor. Este o problemă mai gravă. Este o lipsă de armonie între corp şi suflet. Nu m-am îngrăşat niciodată mergând la specialişti. Nu am fost niciodată spitalizată. Cel mai bun tratament a fost să îmi spun că o să îmi revin. Mă simţeam mai bine şi când te simţi bine corpul începe să revină la normal. Când devii mai sănătos, corpul începe să se hrănească, nu vice versa. Nu te forţezi să mănânci ca să devii sănătoasă, ci invers", mai spune femeia.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close