Antena 3 CNN Externe Mumbai: cinci terorişti au fost ?pierduţi?

Mumbai: cinci terorişti au fost ?pierduţi?

Mumbai: cinci terorişti au fost ?pierduţi?
02 Dec 2008   •   00:30

Cel puţin cinci terorişti din Mumbai este posibil să fi scăpat şi să organizeze o nouă lovitură în India. Posibilitatea ca şi mai mulţi ucigaşi să fie în libertate a dus la creşterea mâniei publice de modul cum a tratat guvernul cel mai grav atac terorist din ultimii 15 ani.
Varianta oficială a autorităţilor este că doar zece terorişti- nouă omorâţi şi unul capturat- au stat în spatele atacurilor ce au dus la peste 200 de morţi.
Totuşi, unul din vasele furate de teorişti înainte de atac avea echipament pentru 15 oameni ? s-a descoperit în momentul interceptării acestuia când era în derivă în largul coastei, ceea ce poate însemna că unii sunt încă în libertate, scrie The Times.
Ajmal Amir Kasab, singurul terorist capturat în viaţă, a declarat că 24 de oameni au fost antrenaţi în Pakistan pentru misiune, dar el susţine că doar 10 ar fi făcut călătoria spre India.
Oricum deşi o forţă de 10 oameni putea să ducă la îndeplinire atacul, se presupune că cel puţin cinci oameni au fost implicaţi în logistică şi recunoaştere.
Autorităţile indiene cred că în acest domeniu o implicare ar fi putut avea cea mai cunoscută organizaţie criminală din Mumbai, D Company, condusă de Dawood Ibrahim, unul dintre cei mai căutaţi cinci oameni de pe planetă. Se presupune că el este adăpostit de serviciile secrete pakistaneze, ISI, în portul Karachi, de unde au plecat atacatorii. Oricum părerea generală a victimelor şi ostaticilor este că cel puţin 25 de oameni au fost implicaţi în atac, părere susţinută de primele rapoarte ale poliţiei şi ale presei.
Antena3.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close