Antena 3 CNN Externe Mumia reginei Sesheshet, mama faraounul Teti, descoperită în Egipt

Mumia reginei Sesheshet, mama faraounul Teti, descoperită în Egipt

Mumia reginei Sesheshet, mama faraounul Teti, descoperită în Egipt
08 Ian 2009   •   18:00

Arheologii egipteni au descoperit o mumie despre care cred că este regina Sesheshet, mama faraonului Teti, care a condus ţara în secolul 24 înainte de Hristos, a anunţat guvernul egiptean, joi, citat de Reuters.
Oamenii de ştiinţă au petrecut cinci ore încercând să ridice capacul sarcofagului descoperit într-o piramidă la sud de Cairo. Au găsit un craniu, picioarele şi pelvisul, toate învelite în pânză, precum şi o oală din ceramică.
Arheologii au mai descoperit nişte foiţe de aur care ar fi fost folosite pentru a înveli degetele persoanei mumificate. Jefuitorii de morminte au scotocit cavoul cu mult timp în urmă şi au furat alte obiecte.
?Deşi nu au identificat numele reginei mumificate, toate indiciile îndreaptă spre ipoteza că e vorba despre regina Seshestet, mama faraonului Teti, primul faraon din Dinastia A Şasea?, a declarat arheologul Zahi Hawass într-un comunicat. Faraonul Teti a condus Egiptul timp de 10 ani, în jurul anului 2300 înainte de Hristos şi a fost înmormântat în apropiere. În timp ce arheologii au descoperit mai mult mumii aparţinând familiilor regale egiptene, cele mai multe provin din Regatul Nou.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: mumie
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close