Antena 3 CNN Externe Munca sa a salvat sute de mii de vieți. Medicul Henry Heimlich a murit

Munca sa a salvat sute de mii de vieți. Medicul Henry Heimlich a murit

Munca sa a salvat sute de mii de vieți. Medicul Henry Heimlich a murit
17 Dec 2016   •   23:52

Se estimează că manevra descoperită de el a salvat doar în SUA vieţile a 100.000 de persoane. Medicul a murit la un spital din Cincinnati, în urma unui atac de cord, potrivit bbc.com, notează Adevărul.

Metoda medicului american Henry Heimlich prin care pot fie eliberate căile respiratorii blocate ale persoanelor a fost inventată în 1974.

Pentru prima dată, procedura a salvat viaţa unei femei în vârstă, internată într-un azil. Aceasta avea căile respiratorii blocate de o bucată de carne cu os. Succesul procedurii l-a uimit până şi pe inventator.

Când a inventat tehnica dr. Heimlich era şeful chirurgilor de la Jewish Hospital din Cincinnati, SUA. Într-o declaraţie dată publicităţii familia doctorului reaminteşte faptul că medicul a fost un erou pentru mulţi oameni din întrega lume.

„Din momentul în care tata şi-a început cariera de medic şi a practicat chirurgia toracică şi-a făcut un ţel din a veni cu idei simple şi eficiente, capabile să salveze şi să îmbunătăţească semnificativ calitatea vieţii oamenilor“, potrivit aceleiaşi surse.

Se estimează că de la inventarea procedurii, doar în SUA au fost salvate circa 100.000 de vieţi.  Printre acestea se numără fostul preşedinte Ronald Reagan, cântăreaţa pop Cher, fostul primar New York, Edward Koch şi actori de la Hollywood: Elizabeth Taylor, Goldie Hawn, Walter Matthau, Carrie Fisher, Jack Lemmon şi Marlene Dietrich.

 

×
Subiecte în articol: medic
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close