Antena 3 CNN Externe Muncitori români angajați la un abator din Germania, fugiți din carantină și prinși la graniță în România

Muncitori români angajați la un abator din Germania, fugiți din carantină și prinși la graniță în România

Mai mulți muncitori români, angajați la cel mai mare abator din Germania, băgați în carantină după ce peste 1.400 de angajați au fost infectați cu coronavirus, au fugit spre România și au fost prinși la graniță.

Muncitori români angajați la un abator din Germania, fugiți din carantină și prinși la graniță în România
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    27 Iun 2020   •   08:36

În ultima săptămână, autoritățile din Gütersloh (landul Renania de Nord-Westfalia) au descoperit peste 1.400 de cazuri de coronavirus la abatorul Tönnies.

Dintre cei 1.400 de angajați bolnavi, aproape 1.000 sunt români.

După izbucnirea focarului uriaș de coronavirus, autoritățile germane au băgat în carantină toți muncitorii. În același timp, echipele medicale de control au încercat să testeze toți oamenii.

Totuși, autoritățile au descoperit că 18% dintre angajați nu au fost de găsit. Oamenii au plecat din centrele de carantină, chiar dacă acestea erau păzite de poliție.

Muncitori români, fugiți din carantină din Germania, prinși la frontiera cu România

Potrivit welt.de, mai mulți lucrători de la companie plecați din carantină au fost opriți în granița Ungariei cu România în ultimele zile.

Între duminică și marți, oficialii au interceptat un număr de 15 persoane care au fugit din cartierele de carantină din Germania.

Oamenii plecat din Germania în mașini private.

Șeful departamentului de sănătate raional a confirmat rapoartele poliției de frontieră din România.

Totuși, muncitorii români identificați la granița dintre Ungaria și România nu au fost testați pentru coronavirus, chiar dacă veneau din cel mai mare focar din Germania, fiind trimiși acasă, în autoizolare.

Zeci de mii de români, întorși în țară în ultimele 24 de ore

Potrivit unui raport al Poliției Române de Frontieră, în ultimele 24 de ore, 86.500 de persoane, cetățeni români și străini, au intrat sau au ieșit din țară.

"În data 25.06.2020, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 86.500 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 36.200 mijloace de transport (dintre care 14.587 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 43.100 persoane cu 18.200 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 43.400 persoane cu 18.000 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 51.200 de persoane şi 22.400 de mijloace de transport (10.606 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 23.800 de persoane cu 11.700 mijloace de transport", se arată în raportul Poliției de Frontieră.

×
Subiecte în articol: Germania coronavirus

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close