Antena 3 CNN Externe Musulmanii din New York se plâng că sunt spionaţi INTENSIV şi dau în judecată NYPD

Musulmanii din New York se plâng că sunt spionaţi INTENSIV şi dau în judecată NYPD

Musulmanii din New York se plâng că sunt spionaţi INTENSIV şi dau în judecată NYPD
14 Ian 2015   •   14:22

Comunitatea musulmană din New Jersey şi New York va depune o plângere în instanţă, în încercarea de a retrage o iniţiativă legală dată de autorităţile locale din New York, prin care se permite spionarea musulmanilor.

În această plângere se precizează că poliţia metropolitană îşi extinde atribuţiile şi "încalcă astfel drepturile costituţionale ale musulmanilor".

În 2012, AP publica mai multe materiale, în care se spunea că ofiţerii NYPD au "cartografiat" cartierele şi afacerile musulmanilor, au scanat şi înregistrat plăcuţele de înmatriculare ale autovehiculelor parcate lângă moscheele din oraş şi au monitorizat cu atenţie activitatea online a studenţilor musulmani.

Două grupuri civile, Avocaţii Musulmanilor şi Centrul drepturilor Constituţionale, vor înainta astăzi doasarul la Curtea de Apel.
Acestea argumentează iniţiativa lor spunând că o reglementare legislativă de anul trecut acordă poliţiei permisiunea de a încălca în voie drepturile civile ale musulmanilor.

Cu toate acestea, un judecător districtual a respins în prealabil o cerere similară înaintată de aceleaşi grupuri. Reprezentantul justiţiei a declarat atunci că oraşul New York nu îşi exprimă în niciun fel discriminarea faţă de musulmani, iar singurii vinovaţi ar putea fi cei de la Associated Press, cei care ar fi putut leza comunitatea musulmană prin expunerea activităţilor poliţieneşti.

Avocaţii celor două grupuri civile susţin că "programele de supraveghere intensivă sporesc ideea unui stereotip malign, în care musulmanii sunt priviţi ca un pericol la adresa societăţii".

×
Subiecte în articol: New York New Jersey
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close